Вшанували пам’ять про загиблих Бабиного Яру.

29 вересня в Україні згадують одну з найтрагічніших сторінок історії Другої світової війни -78 років тому у київському урочищі Бабин Яр нацисти почали масові розстріли мирних громадян. Бібліотекар ліцею Поворозник Тетяна Олександрівна провела тематичну бесіду з учнями ліцею. Вона розповіла, що з вересня 1941 до кінця вересня 1943 року Бабин Яр був місцем регулярних розстрілів і захоронень, які проводили органи нацистської поліції безпеки та айнзанцгрупи СД разом з окупаційною владою Києва.. Жертвами нацистів стали євреї, роми, радянські військовополоненні, українські націоналісти, пацієнти київської психіатричної лікарні, в’язні Сирецького табору та загалом усі ті, кого гітлерівці вважали своїми ворогами. Бабин Яр став некрополем для більше ніж 100000 цивільних.Всі присутні в бібліотеці вшанували пам’ять про загиблих Бабиного Яру.

Всеукраїнський літературно-музичний фестиваль вшанування воїнів України “Розстріляна молодість”. “Кленова балада” виконує учениця І курсу Каленик Тетяна.

Ми на нашому сайті використовуємо файли cookie, якщо ви не згодні, щоб ми використовували даний тип файлів, ви повинні відповідним чином встановити налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту) або не використовувати наш веб-сайт

x