Екологічна освіта та виховання

Блог

Ліцей – це друга домівка в якій здобувачі освіти проводять більшість часу і усвідомлюють, що помешкання добрих, трудящих і щиросердечних людей видно здалеку. Тому в нашому ліцеї велика увага приділяється благоустрою та чистоті на прилеглих до ліцею територіях. З метою приведення до належного стану території навчального закладу в ліцеї пройшла акція “Трудовий десант”. Здобувачі освіти завжди охоче долучаються до прибирання території. Серед учасників акції панував гарний настрій, адже вони можуть проявити себе з іншого боку. Це в свою чергу сприяло тому, що трудовий десант пройшов швидко та якісно.
Радіє серце та милує око коли впевнено крокуєш по чистій прибрані території ліцею.

Починаючи з 2011 року люди у всьому світі святкують  Всесвітній день здоров’я навколишнього середовища. Свято було засноване в Індонезії та відзначається щорічно 26 вересня. Із цього приводу студенти-активісти цієї країни створили гімн свята та виконали його на церемонії відкриття. Вже у 2012 році заходи, присвячені до цього дня, проходили у ряді країн Африки та Європи, а в 2013 році до свята приєдналися канадські, британські, австралійські, американські та азіатські активісти.

Ініціатором свята виступає Міжнародна федерація здоров’я навколишнього середовища з метою привернення уваги громадськості до питань навколишнього середовища та його стану. Організація займається розповсюдженням інформації з даної проблеми серед населення, сприяє співпраці країн у намаганнях покращити стан навколишнього середовища на планеті в цілому, привертає увагу людства до управління стихійними лихами та зниження їх ризиків.

Щороку федерація оголошує спеціальну тему для організації різних заходів та привернення уваги населення до проблем довкілля.  26 вересня – Міжнародний день боротьби за повну ліквідацію ядерної зброї, та Всесвітній день здоров`я довкілля. Цей день створений за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН 5 грудня 2013 року. Головна його мета – привернути увагу до проблем, які пов’язані зі зброєю масового знищення, а ще – забезпечити безпеку на планеті. Тому ми не залишилися осторонь і в цей день учні нашого ліцею висаджували молоді яблуні, демонструючи свою небайдужість до стану довкілля, та бажання дихати свіжим повітрям на повні груди.