День вшанування пам’яті студенток, розстріляних в Монреалі.

6 грудня – день вшанування пам’яті студенток, розстріляних в Монреалі. В цей день у 1989 році в передостанній день занять перед різдвяними канікулами сталася стрілянина і масове вбивство у Політехнічній школі Монреаля. Марк Лепін приніс до Політехнічної школи напівавтоматичну гвинтівку, з якою мав намір розправитися із студентками, також приніс передсмертний лист, в якому звинувачував фемінізм та жінок у своїх життєвих негараздах. Стрілянина у школі тривала 20 хвилин, під час якої Лепін застрелив 14 жінок та поранив 13 інших студентів. Після бійні у школі він закінчив життя самогубством. Розстріл жінок у Монреалі мав великий резонанс у канадському суспільстві і світі : він загострив увагу на проблемі насильства проти жінок. Після трагічних подій цього дня, чоловіки Канади в 1991 році започаткували Білу Стрічку як символ активізму проти насильства над жінками та дітьми.

Всеукраїнський літературно-музичний фестиваль вшанування воїнів України “Розстріляна молодість”. “Кленова балада” виконує учениця І курсу Каленик Тетяна.

Ми на нашому сайті використовуємо файли cookie, якщо ви не згодні, щоб ми використовували даний тип файлів, ви повинні відповідним чином встановити налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту) або не використовувати наш веб-сайт

x