ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ

ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ 21 лютого представники всіх націй і народностей відзначають Міжнародний день рідної мови. Це відносно молоде свято: до календарів усього світу воно увійшло тільки в 1999 році. Урочисте святкування цієї визначної дати відбулося і в нашому ліцеї.До відзначення Міжнародного дня рідної мови долучилася вся ліцейна родина. Відкриття святкових заходів розпочалося з інформаційної хвилинки «Мова – зоряночка золота», яку провела вчителька української мови та літератури З.С.Ковальчук та учнівський актив ліцею. Учнями 13 групи були зібрані вислови, цитати та афоризми про мову від відомих українських письменників, які звертаються до кожного з нас та організовано виставку. Також була проведена вікторина між командами знавців рідної мови. Результати вікторини «Найкращий знавець рідного слова» засвідчили, що учні глибоко шанують мову та прагнуть удосконалювати свої знання з різних розділів мовознавчої науки. Мова – запорука існування народу, нації. Нашому поколінню випало складне і відповідальне завдання – відродити українську мову, українську державність, націю. І ми повинні твердо усвідомити, що це – наш святий обов’язок, і за нас цього ніхто не зробить.

Всеукраїнський літературно-музичний фестиваль вшанування воїнів України “Розстріляна молодість”. “Кленова балада” виконує учениця І курсу Каленик Тетяна.

Ми на нашому сайті використовуємо файли cookie, якщо ви не згодні, щоб ми використовували даний тип файлів, ви повинні відповідним чином встановити налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту) або не використовувати наш веб-сайт

x